Calendar de evenimente

Romania si noile provocari ale actualei crize europene
Joi, 24 Septembrie 2015, 12:00
de catre Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Centrul de Drepturile Omului si Migratie, in parteneriat cu Centrul de Oratorie si Dezbateri, din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza workshop-ul „Romania si noile provocari ale actualei crize europene” care va avea loc la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti in data de 24 septembrie 2015.

Centrul de Drepturile Omului si Migratie a fost infiintat cu scopul de a promova educatia si cercetarea stiintifica prin dezvoltarea parteneriatul intre mediul academic si actorii cheie implicati in realitatile practice ale societatii europene. In acest sens, Centrul a dezvoltat 4 clinici juridice in domeniul drepturilor omului si al migratiei, a organizat numeroase dezbateri, a implementat proiecte si programe specifice domeniului sau de activitate in parteneriat cu actori nationali si straini. Centrul organizeaza anual Concursul National de Drepturile Omului si Migratie care reuneste aproximativ 50 de studenti romani ce studiaza in marile centre universitare nationale si europene, fiind sustinut de UNHCR - Reprezentanta in Romania, Ambasada Statelor Unite, Ambasada Germaniei, Ambasada Olandei si Ambasada Israelului la Bucuresti.

Prin prezenta dezbatere informala, Centrul de Drepturile Omului si Migratie isi propune:

  • sa ofere o perspectiva mai clara asupra termenilor „migrant” si „refugiat”, a principiilor de drept international care guverneaza acest domeniu, a acquis-ului european in materie de azil si migratie, dar mai ales,
  • sa contribuie la realizarea unui parteneriat informal intre societatea civila si autoritatile romane.

La discutii vor participa reprezentati ai organizatiilor internationale cu atributii in acest domeniu, ai autoritatilor romane si ai ONG-urilor, reprezentanti ai ambasadelor, cercetatori, profesori si studenti. Participantii sunt incurajati sa ia parte la dezbateri si sunt rugati sa respecte cu rigurozitate regula Chatham House.

Pentru detalii suplimentare privind participarea la eveniment va rugam sa contactati organizatorii la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pana pe data de 23 septembrie, ora 12:00.

AGENDA PROVIZORIE

 

22-09-2015

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.
Află mai multe Accept!